fbpx

Permisele de pescuit vor putea fi obținute online. Pașii care trebuie urmați

 Permisele de pescuit vor putea fi obținute online. Pașii care trebuie urmați

Imagine simbol/ libertatea.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Amatorii de pescuit vor putea obține permisele prin intermediul unei platforme online „e-Pescuit”. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri conceptul tehnic și regulamentul de organizare și funcționare a sistemului.

Pe platforma e-pescuit.mediu.gov.md puteți solicita un permis de pescuit sportiv, amator și de agrement în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova, prin:
 înregistrarea cererii,
 achitarea contului generat pentru cerere (opțiuni implementate prin
sistemul guvernamental de plăți MPay: online cu un card bancar sau
numerar) și
 obținerea (verificarea) permisului de pescuit pentru perioada solicitată în
cerere.

Noua platformă va oferi mai multă accesibilitate, transparență, eficiență și rapiditate în obținerea permisului, serviciul fiind disponibil și în zilele de week-end. Prin digitalizarea procesului de obținere a permisului se reduc riscurile de corupție și alte posibile erori umane. Alte avantaje se referă la reducerea costurilor, a timpului alocat pentru obținerea actului permisiv, dar și eliminarea birocrației etc.

Sistemul asigură emiterea permiselor de pescuit atât pentru cetățenii RM cât și pentru cetățeni străini. Întregul proces durează (în dependență de viteza de acces la internet și viteza de procesare a tranzacțiilor bancare) între 5 și 15 minute. Informații suplimentare despre funcționarea platformei găsiți în ghidul de mai jos:

Doar în primul trimestru al anului 2019 au fost eliberate 10.038 de permise de pescuit de amator, sportiv și de agrement. Anterior, procedura de obținere a permisului necesita mai mult timp și resurse financiare, iar solicitanții erau nevoiți să se deplaseze la sediul Agenției de Mediu pentru a depune cererea.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!