fbpx

Dă o mână de ajutor silvicultorilor, implică-te la recoltarea semințelor forestiere! Detalii de la Agenția „Moldsilva”

Susține Ecopresa, distribuie!

În această perioadă a toamnei, în Republica Moldova are loc colectarea semințelor forestiere, care urmează să fie sădite și din care vor crește copacii pentru împădurire. În acest an, cetățenii de rând se pot implica nu doar în activități de plantare a copacilor, dar și la strângerea semințelor. Agenţia „Moldsilva” a venit cu un apel către populație să se adreseze la entitățile silvice din apropiere și să se alăture acțiunilor de colectare.

Cunoaştem şi apreciem faptul că tot mai multă lume e decisă să susţină Agenţia „Moldsilva” la recoltarea seminţelor forestiere ce pot da viaţă noilor păduri. Pentru a integra aceste tendinţe într-un efort organizat, vă propunem o modalitate sigură de colaborare. Pe pagina web www.moldsilva.gov.md găsiţi rubrica „Campania de recoltare a seminţelor forestiere”, la accesarea căreia sunteţi redirecţionaţi la un tabel centralizator ce reprezintă entităţile silvice din subordinea Agenţiei „Moldsilva” ce au stabilite ariile de unde pot fi recoltate aceste seminţe şi cantitatea necesară pentru realizarea activităţilor planificate. Tot aici găsiţi numele persoanelor responsabile din cadrul întreprinderilor regionale şi datele lor de contact. Dacă aţi decis să participaţi la recoltarea seminţelor, găsiţi în tabel entitatea silvică ce vă avantajează ca locaţie, luaţi legătura cu persoana responsabilă pentru a coordona timpul şi alte detalii, sunteţi aşteptaţi alături de silvicultori”, puntează Agenția „Moldsilva”.

Oamenii sunt îndemnați să respecte regulile de comportament comunicate de silvicultori sau afişate pe panourile informative cu referire la sectoarele în care sunt efectuate lucrări silvice şi, drept măsură de securitate, este restricţionat accesul, cu excepţia personalului echipat corespunzător.

Tabelul centralizator poate fi accesat aici.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu