fbpx

Un angajat al „Spațiilor Verzi” riscă până la șase ani de închisoare în dosarul copilului omorât de o creangă în Parcul „Alunelul”

 Un angajat al „Spațiilor Verzi” riscă până la șase ani de închisoare în dosarul copilului omorât de o creangă în Parcul „Alunelul”
Susține Ecopresa, distribuie!

Un angajat al Asociației de gospodărire a Spațiilor Verzi riscă până la șase ani de închisoare, fiind învinuit de prăbușirea unei crengi de copac peste un copil în Parcul „Alunelul”. Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal anunță că a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală.

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că învinuitul, exercitând funcția de maistru în serviciul de defrișare și fiind responsabil de asigurarea gospodăririi spațiilor verzi pe teritoriul sectorului Buiucani, în perioada 17 februarie 2022-14 mai 2022 și-a îndeplinit necorespunzător obligațiile de serviciu. Potrivit oamenilor legii, acesta nu a organizat și nu a asigurat o verificare și curățare eficientă a arborilor din Parcul „Alunelul” din punctul de vedere al pericolului de prăbușire sau rupere.

Ca rezultat, la 14 mai 2022, s-a rupt o parte din copac și a căzut peste un copil, provocând decesul acestuia.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, cauza a fost lipsa de rezistență a masei lemnoase, datorită stării avansate de putrefacție a arborelui. În condițiile unui sistem complex de măsuri preventive de gospodărire rațională a lucrărilor de regenerare/defrișare, era posibil de dedus la timp prezența unui pericol de rupere sau cădere a arborilor.

Învinuitul a pledat nevinovat. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la șase ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci până la zece ani.

CITEȘTE ȘI: Două anchete paralele pe cazul copilului de 2 ani, care a murit după ce peste el a căzut o bucată de copac

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu