fbpx

În Chișinău a început curățenia de primăvară

Susține Ecopresa, distribuie!

Primăria Municipiului Chișinău anunță că în capitală este în desfășurare Campania de salubrizare „Curățenia generală de primăvară”. Activitățile sunt planificate pentru perioada: 1 martie – 30 aprilie 2022. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primarul General, Ion Ceban.

Astfel, în perioada de referință serviciile municipale de profil vor asigura: evacuarea frunzelor uscate din curțile blocurilor de locuințe, salubrizarea teritoriului în jurul platformelor de colectare a deșeurilor menajere, salubrizarea trotuarelor și a platformelor stațiilor de așteptare a transportului public, salubrizarea mecanizată a bulevardelor, străzilor, șoselelor, curățarea receptoarelor, fântânilor și a sistemelor de apă pluvială.

De asemenea, va avea loc salubrizarea și evacuarea deșeurilor de pe teritoriul parcurilor și a zonelor de agrement din oraș, din albiile râulețelor care traversează orașul, identificarea gunoiștilor improvizate, cu evacuarea deșeurilor, salubrizarea spațiilor publice, efectuarea curățeniei în parcuri, scuaruri și pe alei, inclusiv curățarea arborilor și evacuarea deșeurilor vegetale.

Totodată, agenții constatatori vor efectua controale și vor aplica amenzi persoanelor fizice și juridice, pentru neasigurarea curățeniei pe teritoriul administrat.

În context, primarul Ion Ceban a îndemnat toți reprezentanții comunității să participe activ la curățenia generală de primăvară, inclusiv la acțiuni de salubrizare cu participarea societății civile, în scopul creșterii nivelului de conștientizare a populației vizavi de importanța curățeniei teritoriului urban.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu