fbpx

Concurs de proiecte, care vor fi finanțate din Fondul Național pentru Mediu

 Concurs de proiecte, care vor fi finanțate din Fondul Național pentru Mediu

Sursa foto: Facebook/Ministerul Mediului

Susține Ecopresa, distribuie!

 Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului a lansat un concurs de selectare a proiectelor din sfera Ecologie. Apelul de proiecte este destinat persoanelor juridice de drept public sau privat, care vor înainta propuneri de proiecte în domeniul protecției mediului.

Concursul are drept scop sprijinirea inițiativelor de implicare în acțiuni de protecție a mediului și de a pune în aplicare cele mai bune practici de sporire a rezilienței atât a mediului natural, cât și a societății, la impactul schimbărilor climatice.

Persoanele interesate vor trebui să consulte un ghid de aplicare, după care vor transmite în termenele stabilite propunerile de proiect către Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, așa cum prevede ghidul.

În mod prioritar, vor fi finanțate proiecte din domeniile: managementul integrat al deșeurilor și substanțelor chimice, managementul integrat al resurselor de apă, protecția și conservarea biodiversității, schimbări climatice și protecția aerului atmosferic.

Perioada de pre-apel, în care pot fi depuse conceptele proiectelor, este până la 31 iulie 2023, ora 16.00.

Termenul de depunere a propunerilor de proiect care au promovat etapa de pre-apel este din 7 august până în 30 august 2023, ora 16.00.

Proiectele care vor fi selectate prin concurs vor fi finanțate din mijloace financiare ale Fondului Național pentru Mediu. Solicitanții de proiect și partenerii acestora, dacă există, trebuie să cofinanțeze proiectul în valoare de cel puțin 10% din valoarea lui totală, aprobat spre finanțare.

Alte informații despre concurs sunt disponibile în Ghidul de aplicare la concursul de selectare a proiectelor de mediu. Mai multe detalii pot fi accesate pe paginile web: onipm.gov.md, mediu.gov.md.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari