fbpx

Ce amenzi riscă persoanele care vor arunca gunoiul la întâmplare în Chișinău

 Ce amenzi riscă persoanele care vor arunca gunoiul la întâmplare în Chișinău

Imagine simbol/autoblog.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Persoanele fizice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală vor fi amendate cu sume între 900 de lei până la 1800 sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.

Persoanele juridică riscă sancțiuni de la 3000 lei până la 9000 mii de lei. fi aplicate de agenții constatatori, polițiștii și responsabilii preturilor.

„Am solicitat ca la intrarea în parcurile şi scuarurile din toate sectoarele să fie instalate panouri pe care să fie afişate lista amenzilor, de care sunt pasibili cei ce vor face dezordine. Este de datoria fiecărui cetăţean să își facă curățenie în fața casei, dar şi să păstreze ordinea în stradă, parc sau în zonele publice. Serviciile municipale, la rândul lor, vor instala mai multe coşuri pentru gunoi”, a scris primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat joi Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău. Documentul stabilește cadrul juridic unitar privind desfășurarea serviciului de salubrizare, definind modalitățile și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru asigurarea serviciului și curățeniei pe raza administrativ-teritorială a orașului Chișinău.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.