fbpx

VIDEO/ Vegan pentru o lună. Cum te poți alătura mișcării internaționale Veganuary

 VIDEO/ Vegan pentru o lună. Cum te poți alătura mișcării internaționale Veganuary

Imagine simbol/thereisadayforthat.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Vegan pentru o lună este o mișcare internațională promovată de Veganuary  o organizație non-profit din Marea Britanie care încurajează oamenii din întreaga lume să încerce să fie vegan pe durata lunii ianuarie, și nu doar.  Deși suntem în a zecea zi a lunii ianuarie, toți cei interesați încă se pot alătura mișcării, mai ales că Veganuari sprijină pe tot parcursul anului oamenii și întreprinderile deopotrivă să treacă la o dietă pe bază de plante ca o modalitate de a proteja mediul, de a preveni suferința animalelor și de a îmbunătăți sănătatea a milioane de oameni.

De exemplu, în timpul campaniei din 2021, peste 500.000 de oameni și-au luat angajamentul de a încerca o dietă vegană, în timp ce peste 825 de produse noi vegane au  fost lansate în țările cheie ale campaniei.

Mișcarea este promovată la nivel mondial și poate participa oricine. Mai mult, toți participanții Veganuary – indiferent de unde provin – se pot întâlni într-un grup dedicat de social media pentru a împărtăși experiența și pentru a simți cu adevărat că fac parte din această comunitate la nivel mondial „pentru o lume mai bună, mai sigură și mai sănătoasă”.

Persoanele care vor să se alăture mișcării o pot face pe site-ul ONG-ului, iar în schimb vor primi mentorat pe parcursul a 31 de zile, o carte de bucate vegane și ghiduri nutriționale.

În plus, pe site-ul organizației găsești rețete și idei de mese pentru fiecare parte a zilei. Rețetele sunt explicate pe pași, cu lista de ingrediente și cum ar trebui să arate bucatele preparate. Mai mult, pe site sunt și o listă a celor mai frecvente întrebări care le apar participanților cu tot cu răspuns. De exemplu, mierea nu este un produs vegan și veganii nu-l consumă. Detalii aici.

Mișcării s-au alăturat și mai multe celebrități, printre ele îi regăsim pe Joaquin Phoenix, Paul McCartney, James Moore sau Evanna Linch.

Paul McCartney spune că este vegetarian de peste 40 de ani pentru că crede că fiecare masă fără carne este un câștig pentru animale și pentru planetă. „Acesta este motivul pentru care am început Meat Free Monday cu fiicele mele Mary și Stella și, de asemenea, susțin Veganuary. Cu toții încercăm să facem lumea un pic mai bună, așa că de ce să nu te înscrii, să participi, să încerci și să vezi cum te simți? Ar putea fi cel mai bun lucru pe care l-ai făcut vreodată”, se arată într-o declarație a lui McCartney de pe site-ul organizației.

Misiunea pe care și-o anunță Veganuary este o lume vegană. „O lume fără ferme de animale și abatoare. O lume în care producția de alimente nu decimează pădurile, poluează râurile și oceanele, nu exacerba schimbările climatice și nu duce la dispariție populațiile de animale sălbatice”, se arată pe site-ul instituției.

Potrivit raportului din 2021, peste jumătate de milion de persoane s-au alăturat mișcării anul trecut.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!