fbpx

Un nou șef la Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Cine a câștigat concursul

 Un nou șef la Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Cine a câștigat concursul

Foto: FB/Ion Bulmaga

Susține Ecopresa, distribuie!

Ion Bulmaga a fost declarat învingător al concursului pentru ocuparea funcție de șef al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, anunță Ministerul Mediului.

Bulmaga a fost anterior angajat al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în calitate de inspector principal. Printre funcțiile deținute de acesta se numără și Consultant principal în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Direcția politici de management al deșeurilor și substanțelor chimice. Aceasta fiind ultima funcție deținută în cadrul unei instituții de stat.

Contactat telephonic Bulmaga a precizat pentru ecopresa.md că a fost plecat o perioadă din țară, iar acum a revenit și și-a depus candidatura pentru funcția de șef al IPM.

Acesta a mai precizat că anterior a activat  și în calitate de profesor la Colegiul de Ecologice și la facultatea Ecologie şi Protecţia Mediului „USPEE Constantin Stere”.  El însuși fiind absolvent al USPEE „Constantin Stere” unde a făcut licența și masteratul la specialitatea Ecologie și Protecția Mediului. Acum face un doctorat în dreptul mediului.

Potrivit ultimei declarații de avere prezentată la ANI, în 2019 acesta a avut un salariu de puțin peste 24 mii de lei de la MADRM. Acesta nu deține terenuri, bunuri imobile sau mașini.

CITEȘTE ȘI Patru candidați, inclusiv un activist de mediu. Cine luptă pentru funcția de director al Inspectoratului pentru Protecția Mediului

Patru candidați și-au depus dosarele la concursul pentru ocuparea funcției publice de șef al Inspectoratului pentru Protecția Mediului.  

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!