fbpx

Schimbări la șefia mai multor comisii parlamentare. Cine a devenit președinta comisiei de mediu

 Schimbări la șefia mai multor comisii parlamentare. Cine a devenit președinta comisiei de mediu
Susține Ecopresa, distribuie!

Noua președintă a comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regionale a devenit Marina Tauber, Fracțiunea parlamentară ”Partidul ȘOR”. Deputata ia luat locul locul deputatului Fracțiunii parlamentare PDM, Nicolae Ciubuc, desemnat, prin hotărâre, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice. Schimbările au fost luate în ședința de vineri a Legislativului.

Tot atunci, au fost operate schimbări în componența nominală a unor delegații ale Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la organizațiile parlamentare internaționale și bilaterale.

Ruxanda Glavan, deputat neafiliat, este desemnată Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, funcție deținută anterior de Monica Babuc, deputată a Fracțiunii PDM.

La Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, șef al Delegației Republicii Moldova este desemnată Violeta Ivanov, Fracțiunea parlamentară ”Partidul ȘOR”. Anterior șeful delegației la APCEMN a fost deputatul Fracțiunii PDM, Nicolae Ciubuc.

De asemenea Parlamentul a aprobat modificări în componența nominală a unor comisii. Deputatul din Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”, Serghei Sîrbu, este desemnat președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, poziție deținută până acum de deputatul PDM, Alexandru Jizdan, care a devenit membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Totodată, deputata Fracțiunii parlamentare ”Partidul ȘOR”, Violeta Ivanov, este desemnată președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, iar deputatul Fracțiunii PDM, Igor Vremea, care a deținut această funcție, devine membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În conformitate cu Regulamentul Parlamentului, la alegerea reprezentanţilor fracțiunilor parlamentare în Biroul permanent, în comisiile permanente şi în delegaţiile parlamentare se ține seama de reprezentarea lor proporţională în Parlament.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!