fbpx

Plantăm fapte bune pentru pace la Bălăbănești

 Plantăm fapte bune pentru pace la Bălăbănești
Susține Ecopresa, distribuie!

Inițiativa Plantăm fapte bune în Moldova invită doritorii să planteze pentru pace. Participanții sunt așteptați sâmbătă, pe 12 martie, la Bălăbănești, r. Criuleni, unde se va continua împădurirea zonei de protecție a râulețului „Bălțata” începută în toamnă.

Instrumentele, puieții, mănușile și chiar transportul până la locul plantării, este asigurat, singura condiție este să vă înregistrați. Pe teren, vă vor aștepta coordonatorii de parcele, cu ajutorul cărora, puieții care îi vom planta, se vor prinde și vor deveni arbori în toată firea.

Precizăm că, la Bălăbănești, Criuleni, a fost sădită și Aleea Cititorilor Ecopresa. Copacii au fost cumpărați din contribuțiile de 2% din impozitele pe venit ale susținătorilor Asociației Jurnaliștilor de Mediu. Vorbim de circa 150 de puieți care au fost plantați în lunca râului Bălțata, afluent al Nistrului.

Potrivit echipei Ecopresa, decizia ca donațiile „să fie plantate” a fost luată pentru ca mai mulți oameni să se bucure de rezultat și să aibă un impact în viitorul verde al țării.

CITEȘTE ȘI Aleea Cititorilor Ecopresa, plantată grație contribuțiilor de 2% din impozitele susținătorilor

Acțiunea de plantare pentru pace are loc în cadrul proiectului “Gardienii naturii moldovenești: Consolidarea drepturilor comunităților locale de pe ambele maluri ale Nistrului”, desfășurat între 2022 – 2023, de către Arnika (Cehia) și Biotica (R. Moldova), cu sustinerea financiară a programului TRANSITION, desfășurat de Ministerul de Afaceri Externe a Republicii Cehe.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!