fbpx

Piața EcoLocal împlinește 5 ani. Oferte, muzică și voie bună

 Piața EcoLocal împlinește 5 ani. Oferte, muzică și voie bună

Sursa foto: EcoLocal

Susține Ecopresa, distribuie!

EcoLocal a devenit un loc de întâlnire și schimb de produse eco și artizanale, aducând împreună oameni pasionați de alimentație sănătoasă și sustenabilă. Piața EcoLocal are loc în zilele de sâmbătă, în fața centrului de afaceri Kentford, de la 9:00 până la 13:00. În această sâmbătă, 15 iulie, toți cumpărătorii și vizitatorii vor avea parte de oferte, muzică și voie bună.

În cinci ani de la inaugurare, EcoLocal Farmers Market și-a deschis porțile de 196 de ori, fiind locul de promovare a produselor locale crescute natural. În total, 92 de comercianți își prezintă mărfurile la piață, propunând cumpărătorilor legume, fructe, pâine, cașcavaluri, vinuri, produse de igienă etc. Cu sprijinul comunității, piața a reușit să aducă în prim-plan agricultura ecologică și tradițională. 

De trei ani, EcoLocal a fost un partener fidel la Festivalul Zilei Mediului. Foto: Ecopresa
De trei ani, EcoLocal a fost un partener fidel al Festivalului Ziua Mediului. Foto: Ecopresa

Doina Ababei Petru, reprezentanta Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova, a declarat că publicul nostru este în căutare de produse noi, interesante şi, în acelaşi timp, crescute local, cu forța celor de acasă şi adaptate gastronomiei de aici”.  

De aceea, la cei cinci ani de activitate, ea spune: „Avem oameni care susțin legătura directă între producător şi consumator, care îşi doresc interacțiune vie, comunicare liberă şi construirea unor relații. Acestea sunt elementele cheie nelipsite la piața EcoLocal”.

EcoLocal sprijină și promovează producătorii autohtoni
EcoLocal sprijină și promovează producătorii autohtoni. Foto: Ecopresa

Doina a mai adăugat că speră la o colaborare mai bună cu autoritățile, dar și la îmbunătățirea legislației în domeniu.  

Aniversarea a cincea va fi marcată cu muzică și voie bună, aducând în prim-plan spiritul comunității EcoLocal. De asemenea, cumpărătorii vor putea profita de oferte speciale.

Oferte speciale au pregătit cei de la VerdeGo
Oferte speciale au pregătit cei de la VerdeGo. Sursa: EcoLocal 

Momentul culminant va avea loc la ora 11:30, cu premierea a 11 comercianți care au fost prezenți la piață încă de la deschidere și care sunt în continuare fideli valorilor promovate de EcoLocal. 

 

 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ludmila Hițuc