fbpx

Ar fi eliberat ilegal expertize ecologice. PG a pornit un dosar penal pentru abuz de serviciu al unor angajați ai Agenției de Mediu

 Ar fi eliberat ilegal expertize ecologice. PG a pornit un dosar penal pentru abuz de serviciu al unor angajați ai Agenției de Mediu

Imagine simbol/noi.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Procurorii specializați pe investigarea fraudelor contra mediului au pornit un dosar penal pentru abuz de serviciu, care ar fi fost admis de angajați ai Agenției de Mediu prin eliberarea avizului pozitiv al expertizei ecologice la proiectul unui agent economic pentru construcția unor blocuri și complexe în Parcul Nistrean, pădurea parc de la Vadul lui Vodă. Deocamdată nicio persoană nu are calitatea de bănuit.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, la 29 septembrie 2018, în lipsa unei Hotărâri de Guvern, factorii de decizie ai Agenției de Mediu, prin participație, împreună cu alte persoane, folosind situația de serviciu, în interes material, în scopul realizării unor interese personale și în interesul unor terțe persoane, au eliberat unui agent economic avizul pozitiv al expertizei ecologice de stat la proiectul de execuție, pentru edificarea în Parcul Nistrean a unui bloc administrativ, bloc tehnic, teren sportiv, teren de joacă pentru copii, teren pentru odihnă, 3 parcări și 23 complexe care vor include fiecare: căsuță de odihnă cu un nivel, garaj, saună, terasă și barbecue. Totodată, pe teritoriul bazei de odihnă se prevedea pavarea cu beton plastifiat și dale din beton a căilor de acces auto și trotuare.

„Procurorii au stabilit că, factorii de decizie ai Agenției de Mediu au acționat contrar prevederilor legale statuate la art.35 din Legea cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale, potrivit căruia, construcția obiectivelor de menire socială (drumuri de folosință generală, instalații tehnico-edilitare, clădiri) și alte modificări ale destinației terenurilor spațiilor verzi se permit numai în baza unei hotărâri de Guvern, cu avizul autorității centrale pentru mediu și acordul populației din zona respectivă”, se arată în comunicatul Procuraturii.

La moment, în cadrul cauzei penale vizate supra, procurorii efectuează acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea unei investigații complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor acestui caz.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!