fbpx

Salonul Internaţional de Horticultură şi Arhitectura Peisajului la Padova

 Salonul Internaţional de Horticultură şi Arhitectura Peisajului la Padova

Padova, Salonul de Horticultură, 2018

Susține Ecopresa, distribuie!

Durabilitatea mediului, green city şi promovarea ecologică, dar şi calitatea produselor şi a proceselor din sectorul floriculturii şi serelor, au constituit temele principale ale Forumului Internaţional Horticultural Experience. Aflat la prima ediție, forumul îşi propune să furnizeze informaţii asupra ultimelor noutăţi şi inovaţii tehnologice în sectorul floriculturii şi pepinierelor din lumea întreagă.

Ideea promovată de forum este de a realiza un Vertical Farm, controlat completamente prin tehnici de inteligenţă artificială. Proiectul îşi propune ca obiectiv crearea unui mediu cu creştere protejată şi automatizată în totalitate. Conceptul de Vertical Farm ia naştere din cercetarea aerospaţială pentru cultivarea într-o atmosferă protejată, având ca obiectiv cultivarea fără consum de pământ (sol) în mediu urban, utilizând 1/20 din cantitatea de apă necesară pentru cultivaţiile tradiţionale. Or, apa este, şi va deveni şi mai mult, bunul cel mai preţios al planetei: importanţa dezvoltării acestei tehnologii, se îndreaptă exact în direcţia economisirii resursei hidrice.
Padova. Salonul de Horticultură, 2018
Padova. Salonul de Horticultură, 2018
La fel de important este şi controlul climei în ambiente închise, pentru a evita dezvoltarea patogenilor vegetali (viruşi, bacterii, ciuperci) şi, în consecinţă, evitarea pesticidelor. Esenţială este utilizarea panourilor fotovoltaice pe acoperişuri, pentru a produce energie electrică de la soare şi a pune în mişcare Vertical Farm, fără emisiuni de bioxid de carbon în mediul extern, într-un ciclu de off-grid.
Fiera di Padova (Targul din Padova) a realizat pentru prima oară, în Italia, un proiect de regenerare urbană durabilă, începând cu cartierul său expozitiv. Astfel a luat naştere il Giardino Italia (Grădina Italia) care este, cu adevărat, un parc al biodiversităţii şi vitrină permanentă pentru companiile prezente la târg. Panouri solare pe acoperişurile pavilioanelor, o turbină eoliană de peste 11 metri din oţel şi lemn, cu un design sinuos, în mijlocul parcului, un sistem inedit de reciclare şi captare a apei de ploaie, constituie sufletul proiectului de recalificare a Târgului din Padova.
Corespondenţă din Padova, Julia-Sandra Virsta
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

3 Comments

  • foarte interesant; in franta arhitectul valerian AMALRIC are in proiect o ferma agricole verticala la Romainville (France) numit turn vegetal “tour maraichere”

  • Interesant acest articol, bine prezentat cu documentare , cu prezentarea locului , cu istoria lui,,,ar fi bine daca ar exista mai multe locuri prezentate in acest fel deoarece am avea multe de învățat.

  • Felicitări,Sanda!Un articol interesant,bine scris, un proiect inovativ,de bun augur ți pentru noi, românii.

Comments are closed.