fbpx

Peste 18.000 de copaci, plantați. Hai Moldova și Million Trees Moldova organizează o plantare la toamnă. Cum te poți implica

 Peste 18.000 de copaci, plantați. Hai Moldova și Million Trees Moldova organizează o plantare la toamnă. Cum te poți implica

FOTO: Million Trees Moldova

Susține Ecopresa, distribuie!

Au plantat arbori și au grijă de dezvoltarea lor. Vorbim de echipa Hai Moldova care se bucură că arborii plantați sub formă de fâșie de protecție cu o suprafață de șase hectare pe râul Ichel, satul Coșernița, raionul Criuleni, se dezvoltă și cresc armonios.  

„Suntem bucuroși că toți copacii noștri sunt sănătoși și se dezvoltă frumos. Cosirea ierbii de pe teritoriu, gardul și monitorizarea continuă a plantării asigură condiții favorabile ca să crească o pădure de toată frumusețea”, se arată în postare pe facebook a Hai Moldova, care menționează că periodic monitorizează  fâșia de protecție de  pe râul Ichel.  

Arborii au fost plantați în această primăvară, iar echipa planifică următoarea plantare, care va avea loc în toamna anului 2021.

„Noi deja am început pregătirile pentru plantarea din toamnă pentru anul 2021 și ne propunem să reușim să implicăm cât mai multe persoane și instituții în plantarea și îngrijirea copacilor. În paralel cu proiectul Million Trees Moldova dezvoltăm proiectul Patrula ECO în 10 localități, un proiect educațional, destinat elevilor, prin care ne propunem să îi implicăm direct în plantarea, îngrijirea și protecția copacilor în comunitate. Ne dorim ca plantarea și protejarea copacilor să devină un deziderat național. Doar așa vom reuși să construim o societate responsabilă și un mediu sănătos”, mărturisește președinta Asociației „Hai Moldova” , Nadejda Cebotari.  

Proiectul Million Trees Moldova a început în 2017, iar din noiembrie 2020 este gestionat de ONG-ul Hai Moldova. În 2 sezoane de plantare toamna 2020 și primăvara 2021, au reușit să planteze  împreună cu comunitățile locale peste 18 000 de copaci.

„Prin proiectul Million Trees Moldova, ne propunem implicarea pe larg a comunității în plantarea, creșterea și protejarea copacilor din toată țara. Prin acțiunile noastre contribuim la educarea și conștientizarea cetățenilor asupra importanței copacilor pentru bunăstarea oamenilor și echilibrului ecologic”, mărturisesc cei de la „Hai Moldova”.

FOTO: Hai Moldova

Pentru mai multe detalii despre cum vă puteți implica, trimiteți un mesaj sau scrieți la adresa de mail: Info.haimoldova@gmail.com, sau la numărul de telefon: 060268739.

Ludmila Hițuc


Susține Ecopresa, distribuie!