fbpx

FOTO/ Exemplu demn de urmat! Elevii Gimnaziului din Revaca colectează separat deșeurile

 FOTO/ Exemplu demn de urmat! Elevii Gimnaziului din Revaca colectează separat deșeurile
Susține Ecopresa, distribuie!

În Gimnaziul Revaca deșeurile se colectează separat. Elevii și profesorii au fost instruiți la subiect, iar de curând au fost instalate containerele de interior și exterior pentru colectare selectivă a deșeurilor. Potrivit Hai Moldova, toate deșeurile colectate vor fi preluate de o companie autorizată.

Deșeurile vor fi colectate în patru fracții: hârtie, reciclabile (plastic, sticlă, metal), mixte (nereciclabile) și vegetale/organice. Pe teritoriul fiecărei instituții de învățământ deșeurile vegetale și organice vor fi compostate.

Activitatea este parte a proiectului Școala ECO prin care se vrea dezvoltarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și va fi creată infrastructura necesară colectării selective și gestionării corecte a deșeurilor, în conformitate cu legislația în vigoare.

„Ne propunem să reducem cu 70% volumul deșeurilor care ajung la groapa de gunoi, prin colectarea selectivă și valorificarea deșeurilor prin reciclare și compostare”, se arată într-o postare a Hai Moldova.

În cadrul proiectul Școala ECO participă 10 instituții de învățământ din țară, unde a fost creat un sistem integrat de gestionare a deșeurilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!