fbpx

Concurs național pentru elevi. Vor primi puieți în schimbul lucrărilor de artă create din materiale naturale

 Concurs național pentru elevi. Vor primi puieți în schimbul lucrărilor de artă create din materiale naturale
Susține Ecopresa, distribuie!

Instituțiile de învățământ, centrele de creație și tineret din toată țara sunt invitați să participe la concursul „Arta Pământului” lansat de Hai Moldova și Million Trees Moldova. Participanții trebuie să realizeze lucrări de artă din materiale naturale și au șansa de a câștiga puieți de copaci gata de plantare.

Astfel, doritorii de a participa trebuie să creeze desene sau sculpturi temporare din materiale naturale, cum ar fi: frunze, lemn, ghinde sau alte daruri ale naturii. Lucrările trebuie documentate prin fotografii și/sau filmulețe scurte. 

„Prin concurs ne propunem să aducem oamenii mai aproape de natură, dar și să contribuim la dezvoltarea unui puternic simț de apreciere pentru frumusețea naturii. Este important să folosiți doar materiale naturale și să nu aduceți daune naturii (de exemplu nu rupeți crengile copacilor vii, nu interveniți în peisaj, nu folosiți alte materiale decât cele care se găsesc în natură”, ne spune un reprezentant Hai Moldova.

Puieți în calitate de premii

Potrivit organizatorilor, primii 50 de câștigători vor primi în dar câte 30 de puieți, care ulterior vor fi plantați pe teritoriul instituției în care își fac studiile. Cei care se vor clasa pe locul I, II și III vor primi în dar câte 50 de puieți.

Cine poate participa?

Elevi și tineri din instituții de învățământ, centre de creație și tineret. Pentru crearea lucrării trebuie să participe cel puțin 3 persoane. Nu este limită maximă pentru participanți, acesta poate fi un proiect a unei clase întregi. Instituția de învățământ poate participa la concurs doar cu o singură lucrare.

Condiții de participare:

1. Creați un desen sau o sculptură, doar din materialele pe care le găsiți în natură (frunze, crengi, semințe, pietre, vegetație, etc). Atenție! este interzis să vătămați copaci, să aduceți orice daune naturii sau să lăsați deșeuri în natură. Arta Pământului este o metodă de artă temporară și trebuie să exprime aprecierea pentru frumusețea naturii. Nu se acceptă lucrări făcute pe hârtie, carton, sau lucrări unde ați folosit orice alt material decât cele care se găsesc în natură;

Exemplu de lucrare „Arta Pământului”

2. Documentați lucrarea prin fotografii. Fotografiile trebuie să fie clare, luminoase. Utilizați lumina naturală a soarelui, fără flash. Alegeți 3 fotografii, una din fotografii trebuie să fie cu autorii proiectului alături de creație (poate fi un selfie). De asemenea puteți să ne trimiteți un scurt video, durata maximă 1 min. Filmulețul poate fi făcut în stil tik-tok, cu etapele de realizare a lucrării.

Pentru înregistrare și participare în concurs, trebuie să expediați pe adresa noastră de e-mail info.haimoldova@gmail.com următoarele:

Titlu e-mail: Concurs Arta Pământului

Textul trebuie să conțină următoarele:

  • Denumirea Instituției de învățământ:
  • Localitate, raion:
  • Nume/Prenume persoana de contact:
  • Telefon de contact:
  • Numele și vârsta celor care au elaborat lucrarea:
  • 3 Fotografii atașate (opțional filmuleț, durata maximă 1 min);
  • (Opțional) O scurtă descriere a lucrării (materiale folosite, care sunt impresiile dvs. după realizarea lucrării).

Atenție: Este obligatoriu să expediați toate datele solicitate și fotografiile într-un singur e-mail. Dacă e-mailul este incomplet și nu conține toate informațiile solicitate, nu veți fi înregistrați în concurs. Toate lucrările expediate după data de 10 noiembrie, nu vor fi înregistrate în concurs.

Organizatorii mai atenționează participanții ca la publicarea lucrărilor pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, să dea like și tag la pagina de Facebook Hai Moldova și Million Trees Moldova și/sau Instagram haimoldova și million.trees.moldova cu mențiunea: Concurs Arta Pământului. De asemenea, sunteți rugați să folosiți hashtag-urile #artapamantului #haimoldova #milliontreesmoldova.

Concursul se desfășoară în perioada 20 octombrie – 10 noiembrie. Ulterior, în perioada 15 – 20  noiembrie vor fi anunțați câștigătorii, se va publica fotografiile pe rețelele de socializare și se vor distribui puieții de copaci câștigătorilor.  

Pentru detalii sau întrebări, scrieți-le organizatorilor la adresa info.haimoldova@gmail.com.

Ludmila Hițuc

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!