fbpx

„Trăistuța speranței” – concurs ecologic pentru elevi. Câștigătorii vor primi premii bănești

 „Trăistuța speranței” – concurs ecologic pentru elevi.  Câștigătorii vor primi premii bănești
Susține Ecopresa, distribuie!

Elevii din Chișinău sunt invitați să participe la concursului ecologic municipal online „Trăistuța speranței”. Câștigătorii vor primi premii bănești cuprinse între două sute și o mie de lei. Concursul, dedicat elevilor ce frecventează Centrele de creație a copiilor din municipiul Chișinău, are scopul de a dezvolta gradul de conștiință și responsabilității elevilor față de mediu.

Concursul include următoarele probe:

A – Concursul foto: „ECO_torbița deosebită pentru omul deosebit”. Fotografiile vor fi clare și vor reda atât materialele utilizate, cât și mesajul concursului;

B – Concursul video „Eu confecționez Eco_torbița mea”. La această probă pot participa elevii cu material video în pereche sau grup (până la 4 elevi). Filmulețul va releva atât fragmente din procesul de creare a torbiței, cât și imagini a produsului final.

C – Concursul ECO_torbițelor din materiale reciclabile „A doua viață a lucrurilor      preferate”. Torbițele pot fi confecționate din hăinuțe sau alte obiecte care pot fi reutilizate;

E – Concurs-online de foto „Torbița – îndemn” (torbița cu cel mai original decor – îndemn de ocrotire a naturii).

F – Concurs de ECO_torbițe „Spiridușii lui Moș Crăciun”. Torbițele în care ar putea fi ascunse cadourile lui Moș Crăciun, sau cadourile pentru persoanele dragi.

Concursul ecologic municipal online „Trăistuța speranței” se organizează în două etape:

I – etapa locală/în cadrul instituției de învățământ. Câștigătorii acestei etape vor fi promovați în etapa a II-a, în baza procesului verbal și ofertei de participare prezentate de către administrația instituției;

II – etapa municipală, organizată de către DGETS. Evaluarea materialelor propuse pentru concurs vor fi analizate în perioada 22 – 30 noiembrie 2021. La etapa municipală participă deținătorii Premiului Mare și locului I (unu) în baza ofertelor de participare și în corespundere cu procesul-verbal prezentat de către instituția extrașcolară și a modului de organizare a concursului (câte un reprezentant, conform categoriilor de vârstă stipulate în regulament).

Pentru participare la etapa a II-a a concursului, la probele foto și video materialele vor fi trimise pe adresa electronică concurstorbita@gmail.com  până la data de 20.11.21.

Fiecare lucrare de concurs va fi prezentată într-o singură poză/filmuleț. Vor fi descalificate și neadmise lucrările, care vor fi prezentate în două sau mai multe poze. Se acceptă doar câte o lucrare de la elev.

Învingătorii concursului vor obține diplome și premii bănești, pentru fiecare probă, conform categoriilor de vârstă cl. a V-a – a VIII-a, cl. a IX-a – a XII-a. Detalii suplimentare în Regulamentul concursului:

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!