fbpx

Moldova alege economia verde

 Moldova alege economia verde

Parcul fotovoltaic de la Strășeni

Susține Ecopresa, distribuie!

Guvernul R. Moldova a aprobat un Program de promovare a economiei „verzi” în Republica Moldova pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia.

Scopul Programului este de a promova implementarea principiilor economiei „verzi” în Republica Moldova în armonie cu dezvoltarea economică și bunăstarea socială, cu reducerea riscurilor pentru mediu.

Conform Programului, se va pune accent pe creșterea eficienței energetice şi majorarea cotei energiei din surse regenerabile.

Vezi și:

Vântul viitorului

De asemenea, printre priorități este integrarea activităților de dezvoltare a economiei verzi pentru întreprinderile mici și mijlocii. Și domeniul agricol este vizat, fiind stipulată creșterea suprafeței de terenuri agricole cu producție ecologică și a produselor ecologice exportate.

Alte acţiuni se referă la promovarea principiilor orașelor verzi, fortificarea sistemului de achiziții publice durabile. Programul include și prevederi privind educația ecologică și educația pentru dezvoltare durabilă în instituțiile de învățământ.

Costul general pentru implementarea Programului este aproximativ 122,5 milioane lei. Banii vor fi acoperiți atât din bugetul de stat, cât și prin intermediul altor mecanisme financiare.

Află aici despre energia solară:

Soarele de azi pentru viitorul energetic de mâine

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!