fbpx

Peste 12 milioane de puieți sunt pregătiți să fie sădiți în cadrul campaniei de împădurire din această toamnă

Susține Ecopresa, distribuie!

Peste 12 milioane de puieți sunt pregătiți pentru plantare în campania de împădurire a țării din acest an. Agenția „Moldsilva” menționează că acești puieți sunt de talie joasă și au fost crescuți în pepinierele agenției. Materialul săditor va ajunge în pădurile din Moldova pe parcursul lunii noiembrie.

Conform rezultatelor estimative, semănăturile create în anii precedenţi în pepiniere, pe o suprafaţă de 89,46 de hectare, vor asigura campaniile de plantare din fondul forestier cu circa 12552000 de puieţi de talie joasă”, concretizează „Moldsilva”.

Totodată, de pe o suprafaţă de 82,6 de hectare urmează să se obţină peste 437 de mii de puieţi de talie înaltă ce vor fi plantaţi în sectoarele stabilite anterior, în scopul creării şi dezvoltării spaţiilor verzi.

Agenția susține că, deşi condiţiile meteo din această vară au fost dominate de temperaturi toride şi secetă, s-a reușit creşterea materialului săditor pentru obiectivul de ţară ce prevede plantarea a 100 000 de hectare cu vegetaţie forestieră.

Materialul forestier de reproducere urmează să fie pregătit corespunzător de către silvicultori pentru lucrările din această toamnă şi va fi plantat în cadrul unor evenimente ce vor reuni întreaga societate pentru a spori suprafeţele împădurite şi aportul comun la calitatea mediului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu