fbpx

12 mln de puieți, gata de plantare. Moldsilva anunță o amplă campanie de înverzire

 12 mln de puieți, gata de plantare. Moldsilva anunță o amplă campanie de înverzire

Imagine simbol: editiadedimineata.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția „Moldsilva” anunță organizarea unei ample campanii de plantare a arborilor. În context, directorul agenției a declarat că în pepinierile întreprinderilor silvice din subordinea agenției, actualmente, sunt 12 milioane de puieți, material săditor talie joasă și înaltă, ce ar putea fi plantați în cadrul campaniei de înverzire, în condițiile finanțării de către Fondul Ecologic de Stat.

În acest sens, Dumitru Cojocaru a făcut un apel către Autoritățile Publice Locale, instituții de stat, instituții de învățământ și alte organizații, să stabilească zonele ce urmează a fi plantate și să remită solicitările pentru asigurarea cu material săditor subdiviziunilor teritoriale ale Agenției „Moldsilva”.

Totodată, silvicultorii vor merge în școli, grădinițe și alte instituții pentru a promova această campanie de responsabilizare civică și dragoste de plaiul natal. Drept urmare, copiii din instituțiile preșcolare și școlare se vor bucura de teritorii adiacente plantate cu arbori și arbuști.

Campania este organizată în contextul marcării, la 21 martie, a Zilei internaționale a pădurilor, declarată de Organizația Națiunilor Unite în 2013 și marcată la nivel mondial.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!