fbpx

Lucrările pentru procesul de împădurire sunt în toi. „Moldsilva” a obținut sute de hectare de teren de la autoritățile locale

Susține Ecopresa, distribuie!

Lucrările pentru procesul de împădurire sunt în toi. Agenția „Moldsilva” anunță că a obținut de la autoritățile publice locale aproape 600 de hectare de terenuri care urmează să fie împădurite. În acest sens, silvicultorii au încheiat 25 de contracte. 

Într-un comunicat al „Moldsilva” se menționează că realizarea cu succes a proiectului de ţară ce prevede majorarea fondului forestier cu 100 000 de hectare de păduri în următorii 10 ani solicită stabilirea cu exactitate a terenurilor unde urmează să fie plantaţi arborii. „Mai multe echipe de silvicultori au efectuat un volum impunător de muncă pe întreg teritoriul Republicii Moldova în scopul identificării terenurilor ce urmează a fi împădurite pentru a dezvolta fondul forestier”, menționează reprezentanții agenției.

În total, în perioada august-septembrie curent, s-a reuşit delimitarea a 170 de sectoare cu suprafaţa de 1604,4 hectare ce vor fi plantate. Agenția „Moldsilva” dă asigurări că până va începe plantarea de puieți suprafața destinată împăduririi va fi mai mare.

Urmează să fie completate fișele de teren pentru alte 167 de sectoare cu suprafața totală de 1532,1 hectare şi semnarea proceselor verbale pentru 30 de sectoare cu suprafața totală de 784,7 ha.

Potrivit „Moldsilva”, majoritatea lucrărilor de plantare a arborilor vor fi făcute în a II-a şi a III-a decadă a lunii noiembrie. Totodată, silvicultorii susțin că precipitațiile de la sfârşitul verii – începutul toamnei, cât și condiţiile meteo, au creat premise bune pentru desfăşurarea calitativă a lucrărilor de pregătire a solului şi plantare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu