fbpx

O porțiune de pădure din Drochia a fost îngrădită și folosită pentru creșterea porcilor

Susține Ecopresa, distribuie!

O porțiune de pădure din raionul Drochia a fost îngrădită și folosită pentru a crește animale domestice. Descoperirea a fost făcută de către inspectorii de mediu din regiune, în cadrul unei verificări pentru combaterea tăierilor ilegale de pădure. Cazul a fost înregistrat în localitatea Maramonovca.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, un sector de pădure era utilizat neautorizat pentru creșterea animalelor domestice, punând în pericol ecosistemul fragil din zonă.

Făptașii au fost sancționați cu un proces-verbal conform legislației, care prevede o amendă de până la 1200 de lei pentru persoane fizice și amendă de până la 12 mii de lei pentru persoană juridică.

Prejudiciul cauzat mediului de folosire neautorizată a terenurilor din fondul forestier pentru creșterea animalelor domestice a fost estimat la suma de 2880 de lei. Cu toate acestea, funcționarii au impus și restabilirea terenului până la starea sa inițială, pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Foto: IPM
Foto: IPM
Foto: IPM
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu