fbpx

O femeie din Telenești s-a ales cu o amendă de 10 mii de lei pentru arderea deșeurilor din jurul casei

Susține Ecopresa, distribuie!

O femeie din raionul Telenești s-a ales cu o amendă de 10 mii de lei pentru faptul că a dat foc deșeurilor. Incidentul a avut loc acum câteva zile în localitatea Ciulucani. Angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului din Telenești au observat fum în localitate și au plecat să documenteze acest caz. La locul faptei, a fost întocmit un proces verbal.

Contactat de ecopresa.md, inspectorul de mediu din Telenești, Vladimir Lungu, a menționat că femeia a dat foc într-un butoi atât deșeurilor menajere, cât și diferitor ambalaje de plastic. Potrivit lui, femeia a recunoscut că nu este prima dată când incendiază deșeurile și că aduna în gospodărie resturile pentru a le da foc.

După controlul efectuat, inspectorii au întocmit un proces verbal conform Codului Contravențional și i-au aplicat femeii o amendă în sumă de 10 mii de lei.

Incendierea deșeurilor este un fenomen care afectează în mod grav sănătatea publică, mediul înconjurător și biodiversitatea. Această practică ilegală are consecințe devastatoare asupra mediului, fiind una dintre cele mai nocive forme de poluare a aerului și a solului. Este esențial să constientizăm că protejarea mediului înconjurător este o responsabilitate comună, iar fiecare dintre noi poate contribui la reducerea poluării și a emisiilor nocive în atmosferă”, atenționează inspectorii de mediu.

De asemenea, IPM reamintește cât de important este să promovăm o cultură a reciclării și a gestionării responsabile a deșeurilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu