fbpx

A dat foc ierbii uscate și s-a ales cu amendă. Un bărbat din Telenești, sancționat de inspectorii de mediu

Susține Ecopresa, distribuie!

Un bărbat din Telenești s-a ales cu o amendă de 10 mii de lei după ce a dat foc ierbii din jurul unei gospodării. Inspectoratul pentru Protecția Mediului din Telenești a fost anunțat despre acest caz de către o persoană din localitate, întrucât proprietarul gospodăriei este plecat peste hotare.

Inspectorul de mediu din Telenești Viorel Bolocan a menționat pentru ecopresa.md că a fost întocmit un proces-verbal contravențional pentru încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor, în special pentru arderea vegetației.

Potrivit inspectorului, persoana ar fi incendiat intenționat vegetația uscată, punând astfel în pericol mediul înconjurător și sănătatea comunității locale.

Inspectoratul îndeamnă oamenii să fie prudenți și să nu dea foc deșeurilor și vegetației uscate. Aceste acțiuni se sancționează conform legii.  „Dacă observați incendii care generează degajări puternice de fum și care pot afecta calitatea aerului, este important să sunați imediat la numărul de urgență 112”, este îndemnul inspectorilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu