fbpx

30 de hectare de teren au ars în ultimele 24 de ore din cauza incendiilor de vegetație uscată

Susține Ecopresa, distribuie!

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru a stinge 12 incendii de vegetație uscată. Urmare a focarelor izbucnite în mai multe localități din țară, au fost compromise circa 30 de hectare de teren.

Focarul cu cea mai mare răspândire a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, în apropierea localității Crihana Veche, raionul Cahul. Pentru stingerea flăcărilor, a intervenit un echipaj de pompieri. Ajunși la locul incidentului, pompierii au stabilit că aproximativ 6 hectare de iarbă uscată și stufăriș sunt cuprinse de foc. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să se răspândească spre zona locativă.

În timpul intervenției, pompierii au salvat din incendiu un mistreț cu 10 pui, care riscau să piară, aflându-se printre stufărișul afectat de foc. Datorită intervenției eficiente a salvatorilor, animalele au rămas vii și nevătămate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să nu dea foc vegetației uscate, stufărișului și gunoiului menajer, întrucât o simplă scânteie poate genera incendii devastatoare, în condiții de vânt și umiditate redusă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu