fbpx

Două căprioare erau ținute în captivitate

 Două căprioare erau ținute în captivitate

Una dintre căprioarele ținute în captivitate la Drochia Foto: ies.gov.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Deși legislația de mediu interzice întreținerea în captivitate a animalelor sălbatice, sporadic apar voliere în care diferite persoane fizice sau juridice țin ilegal animale și păsări. Ba mai mult, le propun și spre vânzare.

Astfel, la început de octombrie, a apărut un anunț pe pagina de internet 999.md, cu propunerea de a procura căprioare din Drochia. În urma raziei efectuate de Inspecția pentru Protecția Mediului Drochia, la domiciliul unei persoane fizice au fost depistate două căprioare, care erau ținute în captivitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, pe cazul respectiv a fost încheiat un proces-verbal cu aplicarea unei sancțiuni sub formă de amendă în conformitate cu art. 128, aln.1 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Căprioarele, un mascul și o femelă cu vârsta aproximativ de 1,5 ani au fost transmise pentru locație temporară ocolului silvic Dondușeni. Situația urmează a fi soluționată conform prevederilor legale.

De menționat că doar în prima săptămână a lunii octombrie, inspectorii de mediu au efectuat peste 40 de raiduri antibraconaj.

De asemenea, sunt în toi raidurile de salubrizare în primării și localități, precum și raidurile ecologice privind contracararea cazurilor de tăieri ilicite și a braconajului, transmite Ecopresa.md, cu referire la datele Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!