fbpx

Defrișare ilegală în masă la Cahul. Peste 650 de copaci de salcie au fost doborâți la pământ

Susține Ecopresa, distribuie!

O acțiune de defrișare masivă de copaci, care se întinde pe o suprafață de circa șapte hectare, a fost descoperită de inspectorii de mediu din Cahul. Mai exact, peste 650 de copaci din specia salcie au fost tăiați în fâșia forestieră din localitatea Colibași. Lucrările de investigații continuă, iar făptașii rămân, deocamdată, necunoscuți.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, incidentul a fost sesizat de către primarul localității. Arborii au fost tăiați în fâșia forestieră gestionată de administrația publică locală, pe o suprafață de aproximativ șapte hectare, în apropierea râului Prut și în zona de frontieră.

Conform calculelor, prejudiciul adus mediului înconjurător este de aproape 49 de mii de lei. „Se vor sesiza organele de drept în acest caz pentru a identifica și pedepsi persoanele implicate în această activitate ilegală”, anunță IPM.

Potrivit Inspectoratului, incidentele de defrișare ilegală și tăierea abuzivă a arborilor au devenit o problemă tot mai mare în Moldova. O astfel de distrugere a ecosistemelor și a habitatelor naturale ale animalelor poate avea consecințe grave asupra mediului înconjurător și asupra comunităților locale. În acest caz, autoritățile trebuie să acționeze rapid și ferm pentru a identifica și pedepsi infractorii și pentru a proteja mediul înconjurător.

Totodată, inspectorii de mediu îndeamnă populația să se implice activ în sesizarea acțiunilor de defrișare și distrugere a pădurilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu