fbpx

Invenție ECO bizară: lampa care arde cu sânge de om

Susține Ecopresa, distribuie!

Animat de ideea că pentru energiei pe care o folosim trebuie sa plătim un cost, Mike Thompson a construit o lampa al cărei combustibil conține o cantitate însemnata de sânge…

Potrivit creatorului lampa a fost lansata pentru a schimba percepțiile preconcepute ale oamenilor cu privire la sursele de unde le provine energia pe care o irosesc zi de zi. „Invenția mea este o sursa de iluminare de unica folosință. Deci oamenii trebuie să decidă foarte clar asupra momentului când o vor folosi, deoarece va arde o singura data alimentata de sângele lor. Astfel, cred că le voi da în continuare de gândit pe marginea subiectului surselor de energie regenerabile și alternative”, spune Thompson .

Pentru ca lampa să ardă trebuie doar de amestecat încărcătura chimica, de spart geamul protector și de  lăsat o cantitate mică de sânge să se scurgă în rezervor. Creatorul invenției mărturisește că ideea i-a venit cu câțiva ani în urma, pe vremea când studia în cadrul Academiei de Design din Eindhoven.  Căutând combustibil pentru o noua lampa, autorul a dat întâmplător peste luminol, substanța folosită de criminaliști pentru a detecta urmele de sânge la locul unei crime.

Lampa este pusă în vânzare și se bucură de un succes comercial enorm.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!