fbpx

Acordul de la Paris a intrat în vigoare la Marrakech

 Acordul de la Paris a intrat în vigoare la Marrakech

Summitul mondial privind clima (COP22), Marrakech, Maroc

Susține Ecopresa, distribuie!

Summitul mondial privind clima (COP22) se încheie mâine, 18 noiembrie, la Marrakech, Maroc.  Aici a fost dat startul transpunerii Acordului de la Paris privind limitarea încălzirii globale la un nivel „cu mult sub 2°C”.

 Acordul de la Paris a intrat în vigoare în prima zi a Conferinței privind schimbările climatice de la Marrakech (7-18 noiembrie 2016) , consacrând un plan de acțiune la nivel mondial care urmărește să limiteze creșterea temperaturii la un nivel mult sub 2°C, comparativ cu nivelurile din 1990.

Mai mult, liderii au atras atenția asupra faptului că totalul angajamentelor guvernelor naționale ar duce, în prezent, la o creștere a temperaturii de peste 3°C, în vreme ce la Paris s-a convenit asupra unei creșteri de sub 2°C. Din acest motiv, la COP22 statele au fost invitate să se angajeze în acțiuni suplimentare pentru a-și crește ambițiile.

Opt subiecte cheie au fost abordate la COP22: Pădurile, Apa, Industriile și Businessul, Așezările Umane, Energia, transportul, Oceanele, Agricultura. În cadrul evenimentului, au fost organizate și zile tematice, precum Ziua Educației pentru climă, Ziua egalității de gen pentru climă, Ziua protecției pădurilor etc. Pentru prima dată, Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită odată la Conferința privind schimbările climatice.

Conferința de la Marrakech a găzduit 196 de delegații statele, reprezentanți ai societății civile și companiilor, ONG-uri, oameni de știință, autorități locale, localnici, sindicate și mass-media mondiale.

Menționăm că din delegația R. Moldova la Marrakech a făcut parte ministrul Mediului, Valeriu Munteanu. Mesajul său după participarea la Marrakech Valeriu Munteanu îl va transmite în cadrul Clubului de presă privind schimbările climatice, organizat la 23 noiembrie 2016, la Chișinău.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.