fbpx

250 de coșuri noi de gunoi au costat municipalitatea peste 800 de mii de lei

 250 de coșuri noi de gunoi au costat municipalitatea peste 800 de mii de lei
Susține Ecopresa, distribuie!

La sfârșitul anului trecut și de la începutul anului curent până în prezent, în municipiul Chișinău au fost procurate și instalate 250 de coșuri de gunoi, din beton, cu o capacitate de 50 de litri. Acestea au fost plasate în toate sectoarele capitalei, transmite IPN.

Nicolae Verlan, șeful Secției salubrizare și gestionare a deșeurilor din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), a precizat că, spre deosebire de coșurile vechi, care aveau un volum de 30 de litri, astea noi sunt mai încăpătoare și se golesc mai rar.

Cel mai des coșurile de gunoi se golesc pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, de patru ori pe zi. Pe alte artere din capitală, deșeurile sunt evacuate de trei ori, două sau chiar o dată pe zi.

Noile coșuri au și capace, astfel că, atunci când plouă, apa nu ajunge în ele.

Achiziția a costat 824 650 de lei.

Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, la sfârșitul anului trecut, au fost instalate și coșuri de gunoi în stil englezesc, cu un volum de o sută de litri. Acestea sunt confecționate din materiale rezistente, nu ruginesc și nu necesită vopsire, a specificat Nicolae Verlan.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!