fbpx

Concursul pentru fotoliul de șef al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, prelungit

 Concursul pentru fotoliul de șef al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, prelungit

Foto: agora.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Concursul pentru funcția de șef al Inspectoratului pentru Protecție a Mediului a fost prelungit până joi, 22 iulie. Deși, cu câteva zile înainte, ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului anunța că la concurs au fost admiși doi candidați: Mihail Paciu, deputat PSRM și Vadim Stîngaci, care a deținut anterior funcția de șef adjunct al Inspectoratului pentru protecția mediului.

Precizăm că, centrul EcoContact a analizat profilele lui Vadim Stîngaciu și Mihail Paciu și a ajuns la concluzia că ultimul nu corespunde cerințelor și criteriilor de accedere în funcția vacantă.

Citiți și Doi candidați admiși la concursul pentru șefia Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Printre ei un deputat PSRM

De asemenea, deputatul PAS, Radu Marian a expediat un demers prin care a solicitat ministerului Agriculturii să anuleze concursul pentru funcția de șef al IPM. „Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci există toate premisele ca viitorul Minister să anuleze aceste ordine de angajare ilegale”, a scris Marian pe pagina sa de facebook.

Tot acolo, deputatul afirmă că concursul ar fi mimat în favoarea lui Paciu Mihail. „Acest concurs ridică mari semne de întrebare privind legalitatea acestuia. Conform hotărârii Curții Constituționale nr. 7 din 18 mai 2013, Guvernul al cărui mandat a încetat nu poate numi în funcție funcționari publici și nu poate să ia decizii care ar putea ulterior angaja durabil linia politică a viitorului guvern. De asemenea, conform hotărârii Curții Constituționale din 4 martie 2021, Guvernul a cărui mandat a încetat are un termen de activitate limitat și măsurile adoptate de acesta trebuie să producă efecte doar în cadrul acestui termen. Lipsa legitimității politice a guvernului al cărui mandat a încetat ,nu-i permite acestuia să afecteze, prin măsurile sale, mandatul noului guvern”, mai scrie Marian.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!