fbpx

Vacile prietenoase cu mediul. O familie de fermieri folosește un amestec de usturoi și citrice pentru a reduce emisiile de metan

 Vacile prietenoase cu mediul. O familie de fermieri folosește un amestec de usturoi și citrice pentru a reduce emisiile de metan
Susține Ecopresa, distribuie!

Fermierii englezi sunt, de asemenea, îngrijorați de protejarea mediului. Următorul personaj își iubește meseria și vacile. Dar acum știe că vitele lui creează o problemă ecologică, deoarece emit metan. Și gazele cu efect de seră sunt o problemă uriașă în agricultura industrială. Prin urmare, la ferma sa, experimentează deja opțiuni pentru a face vacile să digere într-un mod mai prietenos din punct de vedere ecologic. Cea mai recentă idee este adaosul de furaj din usturoi, scrie digi24.ro

Vacile emană un anumit calm și înțelepciune și ne oferă hrană.

John și Edward Towers au o legătură specială cu aceste animale. Tată și fiu, cei doi sunt fermieri în nordul Angliei. Singura lor preocupare este că vacile produc cantități mari de metan, un gaz cu efect de seră.

Edward Towers, fermier: „Dacă nu rezolvăm problemele pe care le avem și care afectează planeta, atunci nu putem produce lapte, iar oamenii nu-l mai pot consuma. Trebuie să rezolvăm astfel de lucruri pentru ca această industrie să continue. Fiindcă dacă dăunează planetei, ar trebui să ne oprim”.

Pe planetă sunt aproximativ un miliard și jumătate de vaci. Ele produc o treime din emisiile mondiale de metan, iar asta le face un pericol pentru mediul înconjurător. Așa că familia Towers experimentează un nou tip de supliment alimentar, obținut din usturoi și citrice, care influențează enzimele din stomacul și intestinele animalelor.

Rezultatul este uimitor: vacile emit cu 30% mai puțin metan.

John și Edward Towers sunt vizitați deseori de fermieri și experți în agricultură, precum acești reprezentanți ai unei case de licitații pentru animale. Cei doi își doresc ca vizitatorii lor să recomande noul produs, pentru ca tot mai mulți fermieri să reducă amprenta de carbon.

Edward Towers fermier: „Emisiile de metan reprezintă aproximativ 50% din amprenta de carbon a majorității fermelor. Produsul nostru ar scădea amprenta totală de carbon cu aproximativ 15%. Acesta este produsul cu care hrănim vacile, un extract de usturoi și citrice. E destul de puternic, dacă vreți să-l mirosiți puțin. Dar nu vă apropiați prea mult, pentru că vă va da gata!”

Alternativele la laptele de vacă, precum laptele de soia, de ovăz și de migdale, au câștigat popularitate în ultimii ani. Tendință pe care John și Edward sunt hotărâți s-o oprească.

Familia lor trăiește de secole în Lancashire. Fermierii de aici susțin că solul este prea sărac pentru majoritatea culturilor, dar perfect pentru pășunile pe care vacile pasc.

John Towers vede în protejarea planetei o responsabilitate aparte.

John Towers, fermier: „Mă consider foarte norocos că lucrez cu generația tânără a familiei mele, care este mai vizionară decât mine, care își dă seama mai repede decât mine cum se vor schimba lucrurile. Această generație a condus afacerea noastră în direcția respectivă, pentru a face față provocărilor și pentru a ne adapta la ceea ce caută de fapt consumatorii”.

Hrănirea celor 400 de vaci cu suplimentul de usturoi costă aproximativ 20.000 de euro pe an. Edward Towers spune că pe viitor, laptele ecologic ar trebui să fie considerat monedă de plată pentru emisiile produse, permițându-le fermierilor să compenseze costurile suplimentare.

Edward Towers fermier: „Vreau să instalez panouri solare, să cumpăr tractoare electrice și vreau să acopăr lagunele, ca să pot capta metanul și să-l folosesc pentru tractoare. Toate aceste lucruri costă. Și, dacă le facem pe toate deodată, am rămâne fără bani și am da un exemplu negativ, chiar dacă aceste idei ar funcționa. Prin urmare, uneori este important să-ți controlezi ambițiile sau să te asiguri că închei parteneriate cu alte companii care se ghidează după același sistem de valori”.

John Towers spune că mulți fermieri sunt de școală veche și reticenți la schimbare. Dar tatăl și fiul vor să facă tot posibilul pentru ca și alți fermieri să devină conștienți de schimbările climatice. Și au un argument bun în acest sens: laptele lor nu are deloc gust de usturoi!

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!