fbpx

Cer să-i fie interzis Regiei Autosalubritate să captureze și să sterilizeze animalele. Petiție adresată consilierilor municipali

 Cer să-i fie interzis  Regiei Autosalubritate să captureze și să sterilizeze animalele. Petiție adresată consilierilor municipali

Imagine simbol/publimix.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Peste 300 de semnatari ai unei petiții solicită consilierilor municipali să nu aloce 8,5 milioane de lei Regiei Autosalubritate pentru Necropola de animale. În schimb, semnatarii cer să fie mărită suma pentru proiectele municipale realizate de Secția Control și Protecție a Animalelor (DGLCA) cu patru milioane.

Inițiată de Societatea Umană, în textul petiției se spune că în decurs de mai mulți ani Regia Autosalubritate este o gaură neagră a orașului unde mor câinii.

„Milioane de lei merg în gol, nu există nici un raport din partea acestei întreprinderi, managementul este realizat foarte prost. Și acum Autosalubritate a cerut 8,5 milioane de lei pentru a continua “munca” sa necalitativă. În timp ce pentru soluționarea cauzei problemei animalelor fără adăpost se alocă doar 5 milioane. Cu 5 milioane poți steriliza în jur la 2000 mii de animale fără adăpost. Pentru informație noi în oraș avem 5000 de maidanezi 20000 de pisici și 20000 de animale de companie” spun autorii petiției.

Astfel, autorii petiției și semnatarii mai solicită să-i fie interzis Regiei Autosalubritate să captureze și să sterilizeze animalele.

Petiția este adresată consilierilor municipali, viceprimarilor și Direcției finanțe a primăriei Chișinău. Doritorii de a semna petiția o pot face AICI.

Precizăm că, în urma unui control la începutul lunii, inspectorii de la Agenția pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova au depistat un șir de încălcări la Necropola de animale. Printre ele se numără lipsa unei autorizații sanitare pentru funcționare, dar și lipsa unui medic veterinar. Detalii despre neregulile găsite AICI.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!