fbpx

Singură în fața focului. Cristina Kifa povestește cum a stins un incendiu de vegetație

 Singură în fața focului. Cristina Kifa povestește cum a stins un incendiu de vegetație
Susține Ecopresa, distribuie!

Nu a rămas indiferentă și s-a implicat în stingerea unui incendiu de vegetație. Vorbim de Cristina Kifa care în drum spre casă a observat o porțiune de stuf incendiată și pe care l-a stins cu propriile forțe. Tânăra precizează că s-a implicat în stingerea incendiului pentru că vântul era de partea sa, iar flăcările nu aveau unde să se răspândească. Incidentul a avut loc duminică, 27 martie, pe traseul M5, în apropiere de satul Budăi.

După cum povestește Cristina primul gând când a observat incendiul a fost să cheme pompierii, însă „obosită de procedura destul de lungă de explicare a locației și a timpul de așteptare”, după o scurtă a analiză a situației a decis să încerce desinestătător să lupte cu flăcările.

„Mi-am găsit stingătorul și m-am apucat de lucru. La început era ok, stingătorul își făcea treaba – bună invenție”, spune Cristina. Potrivit ei, spre centru, unde focul era mai puternic, iar vântul a devenit imprevizibil, a simțit temperatura ridicată și apariția senzațiilor de sprâncene arse.

„Datorită stingătorului, adidașilor de hiking, care sunt groși și calitativi, vedeam cum mă apropiam de final. Ultimii doi metri au fost cei mai grei, mi-a apărut și gândul să renunț, stingătorul era deja pustiu, însă datorită faptului că vântul bătea împotriva focului și pentru că am făcut o punte între stuf și focul ce înainta … am reușit”, ne spune entuziastă tânăra.

Mai mult, Cristina simte că a fost răsplătită de natură, pentru că la scurt timp doi fazani s-au ascuns în acei câțiva metri de stuf salvați de ea.

*Notă. În cazul în care sunteți martor al unui incendiu de vegetație sunați la 112 și așteptați intervenția pompierilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!