fbpx

FOTO/ Incendiu de la gunoiștea din Țînțăreni: Pompierii luptă pentru lichidarea arderii a treia zi; Ceban cere inițierea unei anchete de serviciu

 FOTO/ Incendiu de la gunoiștea din Țînțăreni: Pompierii luptă pentru lichidarea arderii a treia zi; Ceban cere inițierea unei anchete de serviciu
Susține Ecopresa, distribuie!

Pe parcursul a trei zile pompierii intervin în forță pentru localizarea și lichidarea arderii la poligonul de deșeuri din localitatea Țânțăreni. Ceban anunță că a solicitat MAI să inițieze o anchetă de serviciu pentru a fi examinată situația și circumstanțele izbucnirii incendiului la poligon.

„Încă nu se știe de la ce a pornit focul. Totodată, am solicitat domnului ministru Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atât a subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingere a focului. Astăzi va fi convocata sedinta comisiei situatii exceptionale Chisinau cu privire la acest subiect”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

În același timp, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență anunță că la poligonul de deșeuri din apropierea localității Țânțăreni este instituit staul major al IGSU care gestionează lichidarea incendiului. Pentru stingerea incendiului sunt utilizate 38 unități de tehnică, iar pentru lichidarea focarului acționează 85 de persoane dintre care angajați IGSU, muncitori de la Regia Auto salubritate, dar și reprezentanți a autorităților publice locale.

„La acțiunile de stingere a focului acționează 47 de pompieri și salvatori cu 7 autospeciale de stingere. În vederea localizării și lichidării complete a arderii sunt formate 3 sectoare de luptă cu focul, iar pompierii refulează apă pentru potolirea arderii. Tehnica grea este utilizată pentru transportarea materialului necesar și efectuarea acțiunilor de copertare. Salvatorii în comun cu muncitorii acționează pentru a stopa răspândirea incendiului și oprirea procesului de mocnire”, se anunță într-un comunicat al IGSU.

Salvatorii acționează pentru lichidarea arderii la poligonul de deșeuri din apropierea localității Țânțăreni deja a treia zi.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!