fbpx

Pompierii atenționează: peste 400 de hectare de teren au ars în ultimele 48 de ore

Susține Ecopresa, distribuie!

În ultimele 48 de ore, salvatorii au intervenit în 136 misiuni de lichidare a focarelor de ardere a vegetației uscate în care au fost compromise peste 400 hectare de teren, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În context, pompierii atenționează populația despre pericolul aprinderii vegetației uscate și daunele pe care aceasta le provoacă.

Potrivit IGSU, în ultimele 48 de ore, cel puțin în trei cazuri au fost suspectate persoane care au aprins pășunile și iarba uscată. Primul caz s-a produs în după amiaza zilei de 15 ianuarie în extravilanul orașul Călărași. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:54. Potrivit primelor informații, mai multe persoane au fost observate de localnici cum aprind terenurile utilizând făclii. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a avut misiunea să stingă superfața de peste 4 hectare de ardere care se răspândea cu repeziciune. Cazul este cercetat de organele de drept.

Alte două cazuri similare au fost înregistrate în apropiere de localitatea Cucoara Cahul, în lunca râului Prut, dar și pe traseul Călărași-Ungheni. În ambele situații, incendiile au fost puse intenționat pentru a arde vegetația uscată. Poliția investighează cazurile.

În acest sens, IGSU atenționează repetat că arderea vegetației poate duce la incendii de proporții. O simplă scânteie în condiții de umiditate redusă și vânt poate genera ardere pe superfețe extinse cu prejudicii impunătoare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu