fbpx

Un lan de grâu a luat foc la Anenii Noi. Pompierii au reușit să salveze 80 de hectare de culturi agricole

Susține Ecopresa, distribuie!

Cinci hectare de grâu din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, au fost distruse ieri de un incendiu de vegetație. Focul a izbucnit pe o suprafață de vegetație uscată. Însă, din cauza vântului puternic, flăcările s-au răspândit asupra unei miriști de orz și asupra unui lan de grâu. Pompierii au intervenit la timp și au salvat alte 80 de hectare de grâu.

Incendiul a izbucnit ieri după amiază, în jurul orei 15.30. La stingerea focului s-au implicat angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, lucrătorii întreprinderilor agricole cu tehnica din dotare, dar și voluntari din localitatea Puhăceni. Incendiul a fost lichidat două ore mai târziu.

Au fost compromise 18 hectare de vegetație uscată, 5 hectare de grâu și 2 hectare de miriște de orz. Deocamdată, nu au fost estimate pagubele produse de incendiu.

De la începutul anului, au fost înregistrate peste 8500 de intervenții în lichidarea incendiilor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise peste 51 de mii de ha. În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiții de umiditate redusă și vânt. Focarele de ardere se pot extinde rapid și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectoare locative. Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul sau vegetația uscată și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis.

Foto; IGSU
Foto; IGSU
Foto; IGSU
Foto; IGSU
Foto; IGSU
Foto; IGSU
Foto; IGSU
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu