fbpx

VIDEO/ Peste 70 de focare de vegetație uscată, lichidate de pompieri. Raioanele afectate

 VIDEO/ Peste 70 de focare de vegetație uscată, lichidate de pompieri. Raioanele afectate
Susține Ecopresa, distribuie!

71 focare de vegetație uscată au fost lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore. În total au fost afectate 246 ha de teren din toată țara. Cele mai răspândite arderi au avut loc în localități din raioanele Ungheni, Telenești, Călărași, Cahul, Leova dar și suburbii a municipiului Chișinău.

Peste 50 ha de teren au fost cuprinse de flăcări la periferia raionului Strășeni, iar în localitatea Mândrești, raionul Telenești focul a mistuit 20 ha de vegetație. Intervenția pompierilor și salvatorilor a fost necesară și la Răciula, Călărași, unde angajații IGSU au lichidat arderea pe o suprafață de 15 ha de teren.

Incendii de vegetație au fost stinse și în raionul Leova, unde focarele au cuprins o suprafață de aproximativ 12 ha, iar la Sculeni, Ungheni, focul a nimicit 3 ha de iarbă uscată. Incendii de vegetație au fost înregistrate și suburbiile municipiului Chișinău ca Tohatin, Stăuceni și Codru.

Pompierii avertizează repetat cetățenii să nu aprindă iarba și stufărișul uscat. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde pe suprafețe extinse, nimicind animalele sălbatice, dar și spațiile forestiere. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!