fbpx

Un bărbat a murit după ce a fost împușcat în timpul unei partide de vânătoare

 Un bărbat a murit după ce a fost împușcat în timpul unei partide de vânătoare

Imagine simbol. Photo by Paul Einerhand on Unsplash


Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit în timpul unor partide de vânătoare care au avut loc duminică, 5 decembrie. Incidentul soldat cu moartea unuia dintre vânători a avut loc la Căușeni.

Potrivit poliției, în extravilanul localității Baccealia, un bărbat de 47 ani a efectuat o tragere din propria arma de vânătoare deținută legal, în direcția unei păsări, iar accidental la împușcat pe un tânăr se 30 ani cu care erau împreună la vânătoare. Tânărul a decedat la spital în urma traumelor primite.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pe faptul lipsirii de viață din imprudență, iar bărbatul de 47 ani a fost reținut pentru 72 de ore.

Un alt incident a avut loc la Călărași, în timpul unei partidei de vânătoare un bărbat a fost rănit în picior, din greșeală, de un coleg care țintea într-un fazan. Incidentul a avut loc în satul Timiliuți, Călărași, unde la vânătoare au mers trei vânători și un gonaș.

 „În timpul ce vânătorii au observat  prin tufișuri un fazan, un vânător de 55 ani a efectuat o împușcătură, cu gândul că colegul său trebuia să fie cu mult mai înapoi, în urma căruia a auzit un răcnet de bărbat și ocolind imediat tufișurile a văzut că din neatenție în direcția tragerii a fost rănit la picior colegul său, ultimului i-au fost cauzate multiple plăgi post traumatice și a fost preluat de ambulanță”, a declarat Cristina Vicol, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol, pentru ecopresa.md.

Potrivit acesteia, vânătoarea se efectua conform regulamentului cu deținerea registrului de evidență a instructajului, fișa de colectare Tip C, permise de armă, permise și carnete de vânători- valabile.

La fața locului au fost ridicate armele nominlizate, 19 cartușe de calibrul  și un tub de cartuș (folosit),care au fost depozitate în camera de armament al IP Călăraș până la examinarea tuturor circumstanțelor ș luarea deciziei pe caz.

Sezonul de vânătoare a fost deschis la 28 noiembrie după ce ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu a semnat un ordin privind cotele de vânătoare, la scurt timp după ce Societatea Vânătorilor și a Pescarilor amenința că vor ieși la protest în toată țara, dacă nu va fi deschis sezonul.

Peste 40 de ONG-uri au semnat o declarație prin care solicită Ministerului să anuleze ordinul și să revizuiască cotele de vânătoare excluzând cel puțin două specii de rațe și gâște incluse în cote care sunt specii vulnerabile la nivel mondial.


Susține Ecopresa, distribuie!