fbpx

Două persoane au fost reținute pentru tăierea și însușirea ilegală a vegetației forestiere

Susține Ecopresa, distribuie!

Două persoane din raionul Anenii Noi au fost reținute pentru tăierea și însușirea ilegală a vegetației forestiere. Potrivit Procuraturii, acestea ar fi cauzat daune în proporții considerabile, folosindu-se de faptul că dețin funcții de răspundere în ocolul silvic.

Urmărirea penală a fost inițiată de Procuratura raionului Anenii Noi, la sesizarea Inspectoratului pentru Protecția Mediului. „Cauza vizează presupusa implicare a unor persoane cu funcții de răspundere din cadrul ocolului silvic al unei întreprinderi de stat în activități ilegale privind tăierea și însușirea masei lemnoase. Aceste persoane ar fi însușit masa lemnoasă, obținând beneficii financiare ilegale”, anunță Procuratura.

La 27 iunie, Procuratura raionului Anenii Noi, cu suportul angajaților Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și Inspectoratului pentru Protecția Mediului a efectuat o serie de percheziții în legătură cu această cauză. În timpul acestor percheziții, au fost identificați și ridicați bani care se presupune că provin din activitățile ilegale menționate. În consecință, două persoane au fost reținute.

În prezent, procurorul examinează posibilitatea înaintării demersurilor cu privire la aplicarea arestului preventiv. „Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a urmăririi penale, pentru a preveni posibila influențare a martorilor, distrugerea probelor sau eschivarea suspecților de la organul de urmărire penală”, explică Procuratura.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu