fbpx

Ape uzate cu concentrații majorate de poluanți, deversate în rețeaua de canalizare. Avertismentul Apă Canal

 Ape uzate cu concentrații majorate de poluanți, deversate în rețeaua de canalizare. Avertismentul Apă Canal

Foto: FB/S.A. “Apă-Canal Chişinău”

Susține Ecopresa, distribuie!

Ape uzate cu concentrații majorate de poluanți au fost deversate ilegal în rețeaua de canalizare centralizată a Capitalei. Potrivit reprezentanților S.A. „Apă-Canal Chișinău”, un consumator a sesizat instituția despre incidentul care a avut loc pe strada Muncești din Chișinău.

Specialiștii ACC au mers la fața locului și au prelevat probe de ape uzate. Din imaginile făcute publice, instituția spune că se vede clar că apa uzată are concentrații maximal admisibile depășite. Rezultatele probelor nu au fost făcute public, deocamdată.

Într-un comunicat de presă al Apă Canal se menționează că în imediata apropiere își desfășoară activitatea agenți economici care fac parte din Zona economic liberă, Chișinău. Astfel, pentru a evita și în continuare deversări de ape uzate cu poluanți, Operatorul va suspenda furnizarea apei potabile și recepţionarea apelor uzate de pe adresa respectivă (pe strada Muncești din Chișinău).

În context, furnizorul de apă solicită agenților economici să nu deverseze în sistemul public de canalizare a apelor uzate cu depaşiri sporite ale poluanţilor.

Totodată, pentru a evita suspendarea contractelor, furnizorul de apă îndeamnă toți consumatorii care au activitatea antreprenorială să revadă procesul tehnologic și să nu deverseze substanțe care depășesc concentranțiile maximal admisibile (CMA).

De asemenea, Apă Canal amintește că agenții economici ar trebui să construiască stații de pre-epurare pentru a micșora coeficientul de poluare pe care îl aduc mediului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!