fbpx

VIDEO/ Braconaj piscicol în rezervația Prutul de Jos. Doi bărbați, prinși cu 15 kg de pește din lacul Beleu

 VIDEO/ Braconaj piscicol în rezervația Prutul de Jos. Doi bărbați, prinși cu 15 kg de pește din lacul Beleu
Susține Ecopresa, distribuie!

Doi tineri din raionul Cahul au fost reținuți după ce au pescuit ilegal pe lacul Beleu, aflat în rezervația naturală „Prutul de Jos”, unde este interzisă prinderea peștelui. Polițiștii de frontieră au depistat la ei 12 plase, câte 100 metri fiecare, și circa 15 kg de pește, de diferite specii.

Incidentul a avut loc la 19 martie pe lacul Beleu. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, tinerii au fost surprinși într-o barcă, din care la anumite intervale de timp, extrăgeau plase de pescuit. Aceștia au vârsta de 31 și, respectiv 25 de ani și sunt locuitori ai satului Slobozia-Mare, raionul Cahul. Ei au declarat că urmau să comercializeze peștele în localitate.

„Tinerii nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia fiind documentați contravențional pentru activități similare – braconaj piscicol și încălcare a regimului de frontieră. Ba mai mult că persoanele cunoșteau despre restricția la pescuit pe lacul Beleu, aflat în rezervația naturală „Prutul de Jos””, se mai spune în comunicatul Poliției de Frontieră.

Polițiștii au informat Inspectoratul de Protecție a Mediului care a stabilit prejudiciul adus statului, sancțiunile pentru braconaj piscicol și au ridicat plasele de pescuit.

De asemenea, bărbații au fost amendați cu câte 500 de lei fiecare pentru încălcarea regimului frontierei de stat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!