fbpx

Încă un incendiu în Portul Giurgiulești. Un autolaborator din România monitorizează calitatea aerului

 Încă un incendiu în Portul Giurgiulești. Un autolaborator din România monitorizează calitatea aerului
Susține Ecopresa, distribuie!

Un nou incendiu a izbucnit în această dimineață în Portul Internațional Liber Giurgiulești. A luat foc un alt rezervor cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui. Cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați din subordine luptă cu flăcările.

Coloana de fum negru și dens se vede de la mare distanță, iar la fața locului se află un autolaborator al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din România pentru a monitoriza calitatea aerului.

Din primele informații este cunoscut faptul că rezervorul nr.2 are o capacitate de 1100 de tone. La momentul actual, în rezervor sunt depozitate doar 50% din volumul total.

Amintim că un incendiu de proporții a avut loc la începutul acestei săptămâni, tot în Portul Internațional Liber Giurgiulești. Atunci, din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 de tone de produs de șrot de floarea soarelui, a luat foc și s-a prăbușit cisterna în care se afla.

Atunci Agenția de Mediu a expediat o echipă mobilă pentru verificarea calității mediului. Rezultatele investigațiilor de laborator au arătat o concentrație mare de fenol în aer. Ulterior, instituția a anunțat că în Republica Moldova a fost adus un autolaborator de mediu din România, care urma să se afle pe teritoriul țării noastre timp de 72 de ore pentru a monitoriza calitatea aerului.

CITEȘTE ȘI: O echipă de experți din România monitorizează calitatea aerului după incendiul de la Giurgiulești


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu

Leave a Reply