fbpx

Fostul director interimar al „Serele Moldovei”, în vizorul ANI. Ce riscă

 Fostul director interimar al „Serele Moldovei”, în vizorul ANI. Ce riscă

Foto: madein.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Fostul director interimar al Întreprinderii Municipale „Serele Moldovei”, care anterior s-a aflat în subordinea Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenției Proprietăți Publice a admis un conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al Autorități Naționale pentru Integritate, în perioada, mai 2016 – noiembrie 2020, subiectul a deținut interimatul funcției de conducător al instituției. În anul 2017, potrivit sesizării, acesta și-a  angajat ginerele în funcția de inginer. Pe numele acestuia a emis și semnat mai multe acte, și anume  ordinul de angajare, contractul individual de muncă.

Peste un an, și-a pus semnătura și pe ordinul privind încetarea contractul individual de muncă. Fostul director al întreprinderii nu a declarat conflictul de interese în raport cu ginerele său, nu s-a abținut de la semnătură și nu a așteptat o soluție vizavi de ruda apropiată.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, fostul director interimar va di decăzut din dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică, cu aplicarea interdicției de trei ani de zile de a mai ocupa funcții.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!