fbpx

Agricultorii sunt invitați la o vizită de studiu la Biocămara

 Agricultorii sunt invitați la o vizită de studiu la Biocămara
Susține Ecopresa, distribuie!

Echipa de la EcoVisio și AgroVisio invită agricultorii prietenoși mediului la o vizită de studiu gratuită la Biocămara, care activează pe lângă Mănăstirea Zăbriceni din raionul Edineț.

Vizita va avea loc pe data de 25 iunie 2021, între orele 11:00 – 18:00.

Organizatorii evenimentului spun că participanții vor avea posibilitatea să vadă tot lanțul de producere: de la creșterea și recoltarea materiei prime până la etichetare și vor afla care este piața de desfacere a produselor Biocămara.

„Va fi o vizită de studiu în care sunt invitați agricultorii care practică creșterea plantelor aromate, dar și în special agricultorii ce practică agricultura ecologică. Accent se pune pe agricultura ecologică, care presupune certificat prietenos mediului. Vom discuta și vom prezenta procesul de certificare, piața de desfacere, cererile pe piață”, menționează Lilia Micu, membră a echipei de organizare.

Pentru participanți se oferă gratuit pauzele de ceai, prânzul și cina și, de asemenea, cazare de pe 25-26 iunie la Mănăstirea Zăbriceni. Fiecare participant va veni cu transportul propriu.

Pentru cei interesați de vizita de studiu este la dispoziție un formular de înregistrare

https://forms.gle/YkQu1g5L147eSYUa8. Numărul de participanți este limitat.

Instruirea este organizată în cadrul proiectului  „Agroecologie pentru dezvoltare rurală durabilă”. Programul „Fermierul Agroecologic” este organizat de AO „EcoVisio”, susținut de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF). 

Ludmila Hițuc


Susține Ecopresa, distribuie!