fbpx

Serviciul Hidrometeorologic de Stat: „Deasupra Moldovei trece un nor de praf de origine africană”

Susține Ecopresa, distribuie!

În contextul mai multor postări pe rețelele sociale, în care oamenii semnalează o vizibilitate scăzută în Republica Moldova, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a făcut precizări. Astfel, meteorologii susțin că deasupra țării trece un nor de praf de origine africană și nu există motiv de îngrijorare.

Nu este motiv de îngrijorare pentru faptul că, pe parcursul zilei de ieri și cu menținere pe parcursul zilei de azi, se observă o vizibilitate mai redusă pe teritoriul țării. Cauza este următoarea: curenții de aer stabiliți la 23 august peste regiunile sudice ale continentului european, inclusiv pe teritoriul Moldovei, au provocat transportarea prafului de origine africană din regiunile Saharei, ceea ce a înrăutățit temporar vizibilitatea”, se spune într-un mesaj pe Facebook.

Totodată, potrivit presei din România, condițiile de circulație atmosferică vor face ca transportul de praf să persiste, cu alternanțe, și în zilele următoare, dar cel mai probabil cu o intensitate diminuată față de cea înregistrată ieri.

Foto: Facebook/Meteo Moldova
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu