fbpx

Debitul apei în Prut și Nistru a revenit la normal. Râurile mici sunt încă sub avertizări de scurgere scăzută

 Debitul apei în Prut și Nistru a revenit la normal. Râurile mici sunt încă sub avertizări de scurgere scăzută

În anumite locuri râul Botna încearcă să-şi refacă zonele umede. Foto: Iurie Bejan

Susține Ecopresa, distribuie!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că debitul în râurile Prut și Nistru a revenit la normalitate, după o lungă perioadă de scurgere scăzută a apei. Totodată, situația nu s-a îmbunătățit nici în ceea ce privește cursul apei în râurile mici, unde au fost anunțate noi avertizări hidrologice până pe 30 septembrie.

Astfel, pe râurile mici Ciorna, Iagorlîc, Ichel, Bîc se atestă o scurgere de doar 40-50% din valorile medii multianuale lunare, fiind stabilită avertizarea de Cod galben.

Cod portocaliu de scurgere scăzută se înregistrează pe râurile Draghiște, Răut (cu afluenții Cubolta, Ciulucul de Mijloc), Botna și Cogîlnic, unde se atestă doar 10-30% din valorile medii multianuale lunare.

SHS îndeamnă și de această dată agenții economici și populația să consume rațional resursele de apă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu

1 Comment

  • […] Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că debitul în râurile Prut și Nistru a revenit la normalitate, după o lungă perioadă de scurgere scăzută a apei. Totodată, situația nu s-a îmbunătățit în ceea ce privește cursul apei în râurile mici, unde a fost decretată noi avertizări hidrologice până pe 30 septembrie, informează Ecopresa. […]

Comments are closed.