fbpx

Ne așteaptă două zile de arșiță. Mâine va fi Cod portocaliu în jumătatea de sud a țării!

 Ne așteaptă două zile de arșiță. Mâine va fi Cod portocaliu în jumătatea de sud a țării!

Foto: spectrumlocalnews.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Meteorologii avertizează că în următoarele zile ne așteaptă vreme caniculară. Pentru astăzi și mâine sunt prognozate până la 38 de grade Celsius. Totodată, va persista pericolul excepțional de incendiu.

Avertizările de Cod galben de caniculă și pericol de incendiu au fost emise astăzi de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. „Atenție! În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții”, susțin meteorologii.

Codul galben de pericol de incendiu a fost emis până pe 27 iulie.

Totodată, astăzi, se vor înregistra până la 35 de grade Celsius în toată țara. Mâine, în jumătatea de sud a țării, temperatura va ajunge până la 38°C.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11.oo – 18.00. Există riscul apariţiei disfuncţionalităţilor în domeniul transporturilor (rutier, feroviar), este posibilă veştejirea, uscarea îngălbenirea şi căderea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole. În plus, ar putea să fie favorizată apariţia deficitului de umezeală din aer şi din sol și există un mare risc de apariţie a incendiilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu