fbpx

Luna iulie începe cu un val de caniculă. Meteorologii au emis Cod galben

Susține Ecopresa, distribuie!

În prima săptămână a lunii iulie, Republica Moldova se va afla sub un Cod galben de caniculă. Avertizarea a fost emisă astăzi de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Potrivit specialiștilor, temperaturile vor urca până la +35°C.

Avertizarea meteo a fost emisă pentru perioada 2-7 iulie. „În intervalul menționat, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C”, anunță meteorologii.

În această perioadă, există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii). O altă consecință a caniculei ar fi riscul mare ca frunzele plantelor să se veştejească, să se usuce sau să se îngălbenească, inclusiv fructele coapte şi necoapte. Unele culturi agricole s-ar putea opri din dezvoltare.

Totodată, până pe data de 5 iulie, este valabilă o altă avertizare a SHS: pericol excepțional de incendiu cu caracter natural.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu