fbpx

SPPN invită la Ziua Internațională a Păsărilor în Parcul Valea Morilor

 SPPN invită la Ziua Internațională a Păsărilor în Parcul Valea Morilor

Pițigoi pungar (Remiz pendulinus), foto Vitalie Ajder

Susține Ecopresa, distribuie!

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN) invită toți iubitorii de păsări la o tură de observații în Parcul Valea Morilor din Chișinău, pentru a marca în mod inedit Ziua Internațională a Păsărilor.

Organizatorii vor pune la dispoziția celor interesați echipament de observare a păsărilor (lunete, binocluri, ghiduri de identificare a păsărilor). Potrivit SPPN, de la participanți se solicită prezența la ora 100.00, la baza scărilor principale din Valea Morilor, bună-dispoziție și multă curiozitate.

Ziua Internațională a Păsărilor este un eveniment celebrat de mai mult de un secol și marchează anual semnarea Convenţiei Internaţionale pentru Protecţia Păsărilor (01.04.1906). Convenția are ca scop atragerea atenţiei asupra speciilor pe cale de dispariţie, a căror supravieţuire depinde în totalitate de oameni.

De la începuturile acestei sărbători au fost întreprinse mii de activități menite să îmbunătățească mediul și viața păsărilor de pretutindeni. Construirea și amplasarea cuiburilor artificiale pentru specii vulnerabile, observatoare ornitologice, ore educative cu copiii, centre de îngrijire și reabilitare a păsărilor rănite sau bolnave – sunt doar câteva dintre acțiunile dedicate Zilei Internaționale a Păsărilor.

„Această zi reprezintă o ocazie potrivită de a cunoaște păsările, a le studia modul de viață, și a înțelege necesitatea protecţiei lor. Evenimentul reprezintă și o bună ocazie pentru a vizita locuri în care putem observa păsări în habitatul lor natural: lacuri, păduri, lunci și câmpii”, spun membrii SPPN.

Pentru mai multe detalii, consultați pagina evenimentului pe facebook.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.